DOULAPAKETET

DOULAPAKETET GER ER ETT KONTINUERLIGT STÖD INFÖR, UNDER OCH EFTER FÖDSELN. VI TRÄFFAS OCH BYGGER UPP EN RELATION OCH EN TILLIT TILL VARANDRA. VI BLANDAR TEORETISK KUNSKAP SOM NI KAN HA NYTTA AV OCH PRAKTISKA ÖVNINGAR OCH VERKTYG ATT JOBBA MED TILLSAMMANS UNDER FÖDSELN. SOM EXTRA STÖDPERSON FINNS JAG VID ER SIDAN NÄR NI BEHÖVER OCH STÅR STRAX BAKOM NÄR NI JOBBAR PÅ TILLSAMMANS.

FÖRSTA MÖTET
För oss att få en känsla för om personkemi och grunden för tillit finns mellan oss. Ett förutsättningslöst möte där jag presenterar mig själv, vad jag som doula kan bistå med och hur ett uppdrag kan se ut. Ni får berätta om er själva och ställa frågor. Mötet är kostnadsfritt, förutsättningslöst och tar en dryg halvtimme. Vi ses ute, hemma hos er eller digitalt efter era önskemål.

BOKA & SKRIVA AVTAL
Går ni vidare med mig som doula bokar ni in ert datum beräknad födsel och får ett avtal för påskrift. Därefter bokar vi in tider för profylaxkurs och förberedande samtal.

FÖDA I TRYGGHET – PROFYLAXKURS & FÖRBEREDANDE SAMTAL
För oss att lära känna varandra. För er att tanka kunskap, förmedla tankar, funderingar och önskemål. För mig att lyssna, stötta och hjälpa. Vi ses ett par gånger inför födseln där vi utifrån era behov pratar om eventuella förhoppningar, förväntningar, oro och rädslor. Vi diskuterar önskemål och behov. Jag går igenom Föda Utan Rädsla-metoden och dess verktyg, Aktiv baby-övningar samt enkla massage- och trycktekniker att använda under latensfasen. Jag kan också föreslå andra individanpassade förberedelser som passar just era val och önskemål.

EXTRA SAMTAL VID BEHOV
Jag erbjuder även partnersamtal där du som partner och stödperson får tillfälle att dela dina tankar och funderingar. Ett möte där vi helt koncentrerar oss på stödpersonens roll. Det finns också möjlighet för dig som ska föda att boka in extra samtal där vi kan fokusera på specifika behov som exempelvis hur vi kan bygga trygghet runt rädsla inför födseln.

JOURTID
7 dagar innan beräknad födsel finns jag tillgänglig dygnet runt fram till och med födseln. Sätter födseln igång innan utsatt jourtid försöker vi självklart lösa det på bästa sätt.

FÖDSEL
Vid tecken på att födseln är igång hör ni av er till mig. Jag finns tillgänglig under latensfasen som stöd via sms, telefon- och videosamtal. Vi kommer överens om var vi ska ses, hemma eller där födseln är planerad att äga rum. Jag är finns därefter som ert kontinuerliga stöd under hela födseln och en stund efteråt eller efter era behov och önskemål.

POST PARTUM-SAMTAL
När ni har landat hemma och känner er redo efter födseln ses vi igen för att prata igenom er upplevelse och de tankar, känslor och eventuella frågor som ni kan ha. Det finns även möjlighet till amningsstöd och annan post partum-relaterad uppbackning.

PRIS: 18 000 kr

Det finns möjlighet till avbetalning och det går utmärkt att använda friskvårdsbidraget till profylaxkursen.