OM EMELIE – DOULA BOTHÉN

Mitt mål är att ni ska få föda på era villkor med era behov och önskemål i fokus för att optimera chanserna till en trygg och positiv upplevelse av er födsel och en bra start på ert föräldraskap.

Graviditeter och födslar har fascinerat mig sedan jag själv blev gravid och födde mitt första barn. Den styrka och intelligens som våra kroppar besitter är fantastisk. Min andra födsel resulterade i en värdefull insikt i hur tillgång till stöd och rätt verktyg kunde påverka upplevelsen av att föda så otroligt positivt. Där och då föddes doulaskapet i mig, en drivkraft att sprida kunskapen vidare och att själv kunna vara ett stöd till andra födande och deras partners och stödpersoner.

Hösten 2020 blev jag diplomerad Föda Utan Rädsla-doula och har sedan dess jobbat aktivt med metoden och de fyra verktygen; andning, avspänning, rösten och tankens kraft.

Hösten 2021 blev jag diplomerad Aktiv Baby-instruktör och kan med det instruera övningar som är enkla att göra men som är otroligt effektiva för att skapa plats i bäckenet för barnet under graviditet och födsel.

Under hösten 2021 har jag även utbildat mig i Akupressur för Birthworkers och kan nu ge behandlingar i öron- och kroppsakupressur under graviditet, födsel och post partum.

I grunden är jag utbildad och yrkesverksam modedesigner. Att vara öppen och flexibel för snabba förändringar är en värdefull egenskap som jag tar med mig in i doulayrket. Jag värdesätter styrkan i teamet, oavsett om teamet är mina kollegor på kontoret eller teamet vi tillsammans bildar med vårdpersonalen i födanderummet. Doulaskapet har gjort det möjligt för mig att kunna kombinera min kreativa yrkeskarriär med mitt intresse för födslar och kvinnohälsa.

Mötet med er blivande föräldrar är en av de finaste fördelarna med att jobba som doula. Det är en ära att få följa och stötta er i den personliga resa och utveckling som en graviditet och födsel innebär. Att få ta del av era förväntningar och förhoppningar och att få finnas där för er som lyssnare, stöd och bollplank. Inte minst när det finns oro och rädslor inblandat. Att skapa trygghet och närvaro för er inför och under födseln. Att få privilegiet att bevittna den stora stund då ni som nybliven familj pustar ut med en liten bebis på bröstet. Det är helt enkelt världens bästa jobb.

Varma hälsningar Emelie